Derp

Facebook koopt weer (marketing) startup

Facebook heeft voor een onbekend bedrag een Californische startup Tagtile overgenomen. Nog geen week geleden telde Facebook 1 miljard dollar neer voor Instagram.

Tagtile is gespecialiseerd in loyaliteitsprogramma’s voor mobiele marketing. Consumenten kunnen in winkels hun mobiele telefoon tegen een kubus houden en krijgen dan kortingen. Daartoe moeten ze wel eerst een app downloaden (Android en iOS).

Naar verluidt was Facebook niet zozeer geïnteresseerd in het bedrijf zelf, als wel in de mensen erachter.

Het is niet erg waarschijnlijk dat Facebook veel geld voor Tagtile heeft betaald. De oprichters en vermoedelijk ook een deel van het personeel van Instagram zijn daarentegen multimiljonair geworden. Zo krijgt Kevin Systrom (26) 400 miljoen dollar en Mike Krieger (26) 100 miljoen. Nog eens 100 miljoen zou worden verdeeld onder de elf overige medewerkers.

Zo beweert de Daily Mail dat ook de Nederlander Maykel Loomans tot de gelukkigen behoort. De software ontwikkelaar kwam op 22 maart in dienst bij het bedrijf. Vragen van Emerce aan Loomans zijn tot dusverre onbeantwoord gebleven.

Volgens The New York Times had ook Twitter interesse in Instragram. Kevin Systrom liep zelfs stage bij het bedrijf dat uiteindelijk Twitter zou worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug