Deel dit artikel
-

Top Gig en Facebook bieden artiesten betaalde optredens in coronatijd

Het nieuwe platform Top Gig biedt Nederlandse artiesten en bands de kans om in coronatijd live op te treden tegen betaling. De eerste elf livevideo’s zijn reeds geplaatst op het YouTube-kanaal van Top Gig.

Top Gig is een initiatief van Mpire Studio in Eindhoven. Nu alle optredens en festivals tot 1 september zijn afgelast vanwege het Covid-19 virus, zitten alle bands en artiesten thuis en worden er ook in de studio geen opnames gemaakt.

Artiesten en bands treden in de studio op een groot podium met professionele apparatuur live op. Dat wordt gefilmd met op afstand bedienbare camera’s en uitgezonden via YouTube.

Het optreden kan worden gesponsord, bijvoorbeeld door bedrijven als Jumbo of Bol.com, die in deze tijd juist extra omzet draaien. De helft van dat bedrag gaat naar de artiest en de andere helft naar de studio.

Een van de eerste artiesten die meedoen aan Top Gig is M’lissa uit The Voice van 2018.

Ook Facebook gaat meer livevideo-opties aanbieden in onder meer Instagram en Portal, een handzaam scherm dat bijvoorbeeld in de keuken kan worden gebruikt. Belangrijker: er kan voortaan ook geld voor worden gevraagd.

Artiesten en stand-up komieken zouden voor live-optredens geld kunnen vragen. Nonprofitorganisaties kunnen een donatieknop installeren.

Foto Nicholas Green via Unsplash

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond