Deel dit artikel
-

‘Facebook lanceert nieuwslezer’

Facebook introduceert donderdag wellicht een nieuwslezer. Die conclusie trekt in elk geval ontwikkelaar Tom Waddington, die RSS-code in Facebook heeft ontdekt. Facebook heeft per post uitnodigingen voor een persconferentie gestuurd en de weinige hints (zoals een koffievlek) lijken te duiden op het onderwerp nieuws.

Hoe die nieuwslezer eruit zal zien is nog niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat gebruikers zich op RSS-feeds kunnen abonneren. Die berichten zouden dan mogelijk gewoon op de tijdslijn kunnen verschijnen.

De introductie van een nieuwslezer komt niet als een complete verrassing, aangezien Google op 1 juli zijn populaire Google Reader stopt. Dat besluit leidde eerder dit jaar tot een storm van protest. Volgens Google gaat de stekker eruit omdat het gebruik afneemt.

Ondanks nauwelijks serieuze API-ondersteuning, maakten erg veel derden gebruik van de dienst. Bekendste voorbeeld is de Flipboard-achtige applicatie Feedly voor Android en iOS of NewNetWire voor Mac. Feedly heeft zich inmiddels al gedeeltelijk ontkoppeld van Google Reader (iOS eerst, daarna Android) en alle gebruikersgegevens worden voortaan in de eigen cloud opgeslagen.

Nieuwsaggregator Digg had al eerder een vervanging aangekondigd, die ook een dezer dagen wordt verwacht. De oplossing van Digg zal mogelijk nog het meest op Google Reader lijken. Er komt in elk geval geen app, zo liet CEO Andrew McLaughlin onlangs op Internet Week weten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond