Deel dit artikel
-

Facebook lanceert reclame bij ultrakorte video’s

Facebook heeft meer middelen aangekondigd voor contentmakers om geld met video’s te verdienen. Met content creators bedoelt Facebook influencers, digitale uitgevers, videopartners, gamers, media-organisaties, culturele instanties en videomakers.

Voortaan kunnen creators geld verdienen met video’s van slechts één minuut als deze vergezeld gaan van advertentie van 30 seconden.

Voor video’s van drie minuten of langer kan een advertentie van 45 seconden worden getoond. Voorheen kwamen alleen video’s van drie minuten of langer in aanmerking voor reclame.

Daarnaast kunnen contentmakers geld verdienen met Facebook Stories door advertenties toe te staan die eruit zien als stickers. Hiermee wordt de komende tijd nog getest.

Facebook werkt ook de voorwaarden bij. Om in aanmerking te komen voor reclame-inkomsten moet de video in totaal 600.000 minuten bekeken zijn in een tijdsbestek van 60 dagen.

Reclame wordt ook alleen geactiveerd als de gebruiker vijf of meer actieve video-uploads of livevideo’s heeft. Die mogen die zijn verwijderd.

Om in aanmerking te komen voor in-stream advertenties voor live-video’s moeten 60.000 Live-minuten zijn bekeken in de afgelopen 60 dagen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jansje

“Facebook heeft meer middelen aangekondigd voor contentmakers om geld met video’s te verdienen”

Wat lief!
Doen ze ook echt voor de gebruikers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond