Deel dit artikel
-

Facebook lanceert slim videostation

Facebook heeft vandaag zijn eerste hardwareproduct gelanceerd, waarbij videochat wordt gecombineerd met Amazons spraakassistent Alexa.

De Facebook Portal komt in twee varianten: een 10 inch scherm dat 199 dollar kost en een 15,6 inch portal met hifi audio die voor 349 dollar besteld kan worden. Het scherm van de dure Portal kan 140 graden worden gekanteld.

Gebruikers kunnen videogesprekken voeren met Facebook vrienden via Messenger, luisteren naar Spotify of Pandora en video bekijken. Qua functionaliteit doet de Portal denken aan Amazon Echo Show.

Er is 18 maanden aan gewerkt. Kennelijk wilde Facebook niet de markt missen voor slimme luidsprekers en andere producten, al combineert Portal allerlei toepassingen die je ook op een willekeurige tablet kunt vinden. Er zit alleen geen webbrowser op, ook kun je geen Netflix of YouTube kijken, wel uiteraard video’s op het Facebook platform.

Technische details van de Portal, die negen maand lang is getest door zo’n duizend gebruikers, zijn niet bekend. Portal Plus heeft in elk geval een 1080p scherm, de standaard Portal 720p. Naast luidsprekers zijn de schermen voorzien van vier microfoons. Om het apparaat te bedienen moet je ‘Hey Portal’ zeggen.

Beide producten zijn in de VS al te bestellen. Over de beschikbaarheid buiten de VS is nog weinig bekend.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond