Deel dit artikel
-

‘Facebook legt laatste hand aan cryptomunt GlobalCoin’

Facebook zou de laatste hand leggen aan zijn eigen cryptomunt GlobalCoin. Dat meldt de BBC. Al in het eerste kwartaal in 2020 wordt de munt in twaalf landen gelanceerd.

Eind dit jaar zouden de eerste testen al moeten beginnen.

Het idee van GlobalCoin is dat gebruikers elkaar via Facebook en andere diensten veilig geld kunnen sturen. Daartoe zijn al gesprekken gevoerd met de U.S. Treasury en de Bank of England. Om de munt stabiel te houden wordt deze koppeld aan bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar.

Facebook zou ook een samenwerking overwegen met Western Union voor consumenten zonder bankrekening. Consumenten kunnen bij banken de munten omruilen.

De voorbereidingen zouden vorig jaar al zijn begonnen. Toen was nog het idee om geld te versturen via WhatsApp. Naar verluidt werkt GlobalCoin met alle Facebook diensten.

In het verleden heeft Facebook al eens geëxperimenteerd met Facebook Credits, maar dat project werd na twee jaar beëindigd.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Gekoppeld aan de dollar, gesprekken met Bank of England. Klinkt meer als dat Facebook een gewone bank wordt, soort Paypal kloon. Weinig crypto aan.

bert

Nog een reden waarom crypto nergens op slaat voor Facebook: het bedrijf wil hws zo snel mogelijk toestemming tot inzage betaalgegevens volgens PSD2, en gaat daar een leuke “meerwaarde” voor creeren.
Dan is het net zo makkelijk om een gewone bankenserver te draaien. Ook veel lager energiegebruik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond