Deel dit artikel
-

Facebook Messenger flink uitgekleed

Facebook wil van zijn berichtenapp Messenger geen volgende WeChat maken, oftewel een platform met oneindig veel diensten. De zogeheten Discover (Ontdekken) tab met games en chatbots is in de jongste versie van de app verdwenen.

Messenger behoudt de tabs voor Chats en Personen. Eerder was al de Transportation tab (met diensten van Uber en Lyft) geschrapt.

De aanpassingen waren al eerder gecommuniceerd. Het betekent niet dat chatbots in Messenger niet meer werken, maar Facebook lijkt er niet meer de nadruk op te willen leggen. Een aantal jaren geleden geloofde Facebook nog heilig in chatbots en kwam het bedrijf met een eigen chatbot ecosysteem.

Kortom, Messenger wordt weer meer een soort WhatsApp, met de nadruk op onderlinge communicatie. Het scheelt in elk geval in de omvang. De code van de Messenger-app is met 84 procent gereduceerd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Robbert Bregman - Table Duck

In principe als de API van Messenger chatbots blijft ondersteunen is er niet zo veel aan de hand. Je moet alleen je chatbot op andere manieren zien te promoten dan binnen Messenger.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond