Deel dit artikel
-

Facebook mobiel nog sterker

Al 41 procent van de omzet van Facebook komt van mobiele activiteiten. In het vorige kwartaal was dat nog dertig procent. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf, die beter zijn dan analisten hadden verwacht.

De omzet ging in het tweede kwartaal van 2013 naar 1,81 miljard dollar van 1,12 miljard, de winst naar 333 miljoen dollar. De winst per aandeel bedraagt daarmee dertien dollarcent. Het bedrijf heeft daarnaast 10,3 miljard dollar op de bank staan.

Facebook heeft in het verleden veel kritiek gehad, omdat te weinig advertentieomzet van mobiel kwam, maar die achterstand lijkt volledig ingelopen. Deels ook omdat het aantal mobiele gebruikers fors is gegroeid, met 51 procent naar 819 miljoen per maand. Facebook heeft overigens nu meer dan een miljoen adverteerders, voornamelijk lokaal.

Facebook eindigde het kwartaal wereldwijd met 1,15 miljard actieve gebruikers, dat zijn er 21 procent meer dan een jaar terug. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg 27 procent naar 699 miljoen. De grootste groei wordt overigens niet meer in de VS of Europa gerealiseerd, maar in Azië en de ‘rest van de wereld’ (zie grafiek hieronder).

De koers van het aandeel steeg nabeurs twintig procent naar dertig dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond