Deel dit artikel
-

Facebook opent kantoor in Nederland

Profielensite Facebook treft voorbereidingen om in Nederland een kantoor te openen. Het Nederlandse gebruikersbestand verdubbelde sinds dit voorjaar bijna tot 3,4 miljoen.

Het gaat om een verkoopkantoor in Amsterdam. Nadere details over het vanuit Londen gestuurde proces zijn niet bekend. Emerce vernam de intenties van Facebook van meerdere bronnen met kennis van zaken. Bevestiging is te vinden in de vacaturerubriek waarin het bedrijf op zoek blijkt naar een Hoofd Verkoop, die ‘contracten van 7 getallen kan sluiten’.

Wanneer het bedrijf met hoeveel werknemers hier van start gaat, is niet duidelijk.

Uit informatie op LinkedIn blijkt dat er ten minste al één Nederlander is die commerciële verbintenissen opzet met bedrijven in Nederland.

Facebook heeft in Nederland 3,4 miljoen leden. Nog geen negen maanden geleden kende de site 1,9 miljoen Nederlandse leden. Het ziet ernaar uit dat de profielensite zijn ledenaantal binnen een jaar zal verdubbelen.

Nederland is niet het eerste Europese land waar de Amerikanen lokale verkoopactiviteiten zouden beginnen. Het is reeds actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje en Zweden.

Facebook haalde sinds 2004 836 miljoen dollar aan externe financiering op. Op handelssites als Sharespost.com wordt druk gehandeld in aandelen van het private bedrijf. Bij de gehanteerde waarderingen van deze eigendomsstukken zou Facebook al meer waard zijn van handelssite eBay. 

In Nederland biedt het digitaal marketing- en advertisingbureau B!Digital sinds enkele maanden specifiek een advertentiedienst voor Nederlandse bedrijven die op Facebook reclamecampagnes willen draaien. B!Digital zag de afgelopen maanden de gemiddelde budgetten hiervoor stijgen van 5.000 naar 20.000 euro. "En we zien steeds meer budgetten langskomen van 40.000 tot 50.000 euro", aldus marketingdirecteur Stephan Reesink tegen deze uitgave.

In Amerika is het online smoelenboek verantwoordelijk voor een kwart van alle pageviews die dagelijks op het web worden gegenereerd. 

Begin deze maand verloor de Nederlandse profielensite Hyves zijn zelfstandigheid toen het bedrijf werd overgenomen door De Telegraaf.

Deel dit bericht

21 Reacties

Tim

Die ene Nederlander moet nog wel wat werken aan zijn Engels, hij schrijft over "Establish and maintain relationships with the principal players on Internet like press, institutions, bloggers, celebraties etc."  Wat? Celebraties? Celibate celebrities?

Tom

@Tim: wat een zielige reactie zeg!

Pim

@Tim: fijn zo, jongen. Je mag een plakplaatje halen bij de juf.

danny at easyconcepts dot kom

had tim toevallig ook zn CV naar facebook gestuurd?

Joel

Een blik op de vacature pagina van facebook zelf had e.e.a. duidelijker gemaakt. Ze zoeken een Head of Sales Benelux en Accountmanagers Benelux gevestigd in Amsterdam

Erwin Boogert - Emerce

Och, dat had ik inderdaad zelf ook kunnen bekijken. Dank voor je aanvulling. Hierbij een paar links voor belangstellenden: - Head of Sales http://on.fb.me/erdcp8 – Account management http://on.fb.me/gPwB1A

Kees Kamsteeg

Mooie vacatures, willen we ze even voor Facebook invullen?  http://www.kamsteegsearch.nl/htmlsite/document.asp?mid=138 http://nl.linkedin.com/in/keeskamsteeg

Piet

Schaamteloze zelfpromotie van Kamsteeg. Bovendien geeft hij er blijk van dat hij de personeelsad van Facebook niet heeft gelezen, er staat duidelijk dat ze niet zitten te wachten op werving en selectiebureaus.

Gijs Vroom - Emerce

@Kees Eens, we zitten niet te wachten op dit soort reacties.

Hendrik van Doest

niks bijzonders. in dublin hebben ze een sales team dat heel europa covered. en of je met B! Digital in zee wil? het is het voormalige bongiorno die de meest louche ringtones en andere duistere zaken aanprijst. stelletje cowboys als je het mij vraagt.

Sjoerd

Dit is toch geen nieuws mensen – een snelle blik op hun site werpen en je weet het ook al – kom op Emerce, beetje scherp blijven! Bovendien weet ik uit betrouwbare bron dat ze al best een tijdje bezig zijn om een kantoor op te zetten : vriend van me is benaderd voor de job namelijk.

Erwin Boogert - Emerce

Zo lang niemand anders dit heeft gemeld is het per definitie nieuws Sjoerd.  Sinds wanneer zijn ze hiermee bezig en wat is de naam van je vriend? Je kunt met ook benaderen via het colofon, buiten de site om.

tom

Deze vacature staat al bijna 4 weken uit. Tja… is het nieuws? Wellicht voor een deel van de lezers van Emerce wel. 

Taaf

Sjoerd, ik ken je verder niet, maar ik vind het ronduit schandalig dat je ons bedrijf op deze manier positioneert. B!D valt onder de Buongiorno Group en heeft niets te maken met vage diensten. Gisteren was ik bij Facebook UK en ze willen de samenwerking graag uitbreiden. Ik heb ze verder niet over jou gehoord!   

Taaf

Excuus Sjoerd, ik bedoel Hendrik.

Roald

Cool! Ben benieuwd hoe snel ze hun activiteiten binnen Nederland gaan uitbreiden. Staat natuurlijk wel leuk op je CV, zo'n baan bij Facebook :) Groet,Roald

a. leeuwesteijn

Wat is de oorzaak dat ik niet meer op mijn facebook profiel kan komen?Hoe kan ik dit oplossen

Sjoerd Diemel

Zijn er contactgegevens van een helpdesk van Facebook ergens te vinden? Wie kan mij helpen?

Joke Luyckx

Er is bij onregelmatigheden door facebook geen persoonlijk kontakt te verkrijgen.
Het beste is mischien de dagbladen in te lichten !

Joke Luyckx

heel veel mensen worden onterecht geblokkeerd , of geblokkeerd voor vreemde vrienden uitnodigen , wat niet klopt !
Het is een vorm van dom beheer door facebook, hier aan moet wat gedaan worden.

michel

Facebook verdient te weinig momenteel, dus ze hebben de spelletjes op Facebook corrupt gemaakt, zodat als je wil winnen of het spel verder wil spelen je ervoor mag betalen. Dus kijk uit als je je mobiele nummer geef of iets waar geld op staat.En laat je niet verleiden door Facebook of je wordt genaaid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond