Deel dit artikel
-

Facebook overweegt rechtszaak tegen Cambridge Analytica

Facebook overweegt een rechtszaak tegen Cambridge Analytica en de onderzoeker Aleksandr Kogan die dat bedrijf via een app aan gebruikersgegevens hielp. Dat zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg vandaag tijdens een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden.

Een harde toezegging deed hij echter niet. Kogan krijgt inmiddels geen gegevens meer van Facebook. Formeel is hij geschorst.

Interim CEO Alexander Tayler van Cambridge Analytica heeft inmiddels zijn taken neergelegd, al blijft hij als Chief Data Officer op zijn post zitten. De voormalige CEO Alexander Nix was door zijn commissarissen reeds op een zijspoor gezet.

De tweede dag van de hoorzittingen leverde niet heel veel nieuws op. Ook nu weer wilde Zuckerberg weinig kwijt over zogenoemde schaduwprofielen die worden gemaakt van niet-gebruikers die op een of andere manier wel met het netwerk in aanraking komen.

Zuckerberg beloofde dat de strengere Europese privacyregelgeving ook zal gelden voor de VS. Daarin was hij een stuk stelliger dan gisteren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ruud Arends

Ik denk dat iedereen die ” like” op de internet zet, zich schuldig kan maken aan de details van de persoon die dan op ” likes” clickt. Dus ik denk dat de persoon zelf er eigenlijk om vraagt.Dus niet “liken” of niet teveel details erop zetten. als de persoon dit toch doet , dan moet hij/zij niet zeuren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond