Deel dit artikel
-

Facebook schrijft nog eens 2 miljard dollar af na megaboete

De winst van Facebook kwam het afgelopen kwartaal fors lager uit als gevolg van de megaboete die het bedrijf aan de handelswaakhond FTC moet betalen: van 5,1 miljard dollar een jaar geleden naar 2,6 miljard.

In het verslag over het eerste kwartaal was al een voorziening voor de schikking opgenomen van 3 miljard en dus wordt nog eens 2 miljard afgeschreven. De schikking met FTC bedraagt 5 miljard dollar, de hoogste boete die deze organisatie ooit heeft uitgedeeld. Ook met waakbond SEC sloot Facebook een schikking van 100 miljoen dollar. In een toelichting zegt Facebook dat als gevolg van de maatregelen de kosten sterk omhoog gaan en de winstgevendheid onder druk komt te staan.

Ondanks megaboetes presteerde Facebook boven verwachting. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 28 procent naar 16 miljard dollar tegen 13 miljard een jaar geleden.

Mobiele advertenties waren wederom goed voor 94 procent van alle advertentie-inkomsten.

Ook zit er nog altijd groei in het aantal dagelijks actieve gebruikers voor Facebook, Instagram en WhatsApp gecombineerd. Dat waren er 1,59 miljard, acht procent meer dan een jaar terug. Het aantal maandelijkse gebruikers bedroeg 2,4 miljard.

In Europa kwamen er nauwelijks gebruikers bij, in de VS waren dat er 1 miljoen meer. Per gebruiker werd 18 procent meer verdiend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond