Deel dit artikel
-

Groei aantal dagelijkse gebruikers Facebook neemt iets af, evenals gebruik

De groei van het aantal dagelijkse gebruikers neemt iets af, maar Facebook boekte wederom een recordomzet van 12,97 miljard dollar in het vierde kwartaal.

Als gevolg van de herziening aan het Amerikaanse belastingstelsel was de winst wel iets lager dan vorig kwartaal: 4,26 miljard dollar.

De totale jaaromzet bedroeg ruim 40,6 miljard dollar, tegenover ruim 27,6 miljard in 2017. De netto jaarwinst eindigde op 15,9 miljard dollar, tegen 10,2 miljard in 2016.

Het sociale netwerk telt 1,4 miljard dagelijkse gebruikers, 2,1 procent meer dan een jaar terug, maar iets minder dan de 3,8 procent groei van het derde kwartaal. Het aantal maandelijkse gebruikers groeide 3,3 procent naar 2,13 miljard. Gemiddeld realiseert Facebook 6,80 dollar omzet per gebruiker en dat is zeker 27 procent meer dan een jaar terug.

Ook opvallend is dat als gevolg van aanpassingen Facebook minder vaak gebruikt werd. Doordat minder virale video’s werden getoond, leverde Facebook 50 miljoen uur per dag in. Het gemiddelde komt op 2,14 minuten per dag.

Waarschijnlijk gaat het gebruik nog verder afnemen nu Mark Zuckerberg ingrijpende veranderingen voor de tijdlijn heeft aangekondigd. Daarin komt meer aandacht voor bijdragen van vrienden, en krijgt andere content minder kans.

In een telefonische toelichting vertelde Zuckerberg vanavond nog dat WhatsApp wereldwijd 1,5 miljard gebruikers heeft die dagelijks 60 miljard berichten versturen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond