Deel dit artikel
-

Facebook rolt incheckdienst Places uit over Nederland

Profielensite Facebook rolt in alle stilte de mobiele dienst Places uit over Nederland. Gebruikers ervan kunnen zien of en welke van hun vrienden in de buurt zijn. Het midden- en kleinbedrijf kan in een latere fase mobiele kortingsbonnen gaan aanbieden.

Lezers van Emerce melden dat ze, verspreid over het land, de eerste locaties zien verschijnen in Facebook Places (voorbeeld). De bijna 4 miljoen geregistreerde Nederlandse gebruikers van de site kunnen inchecken op een handvol bedrijven en andere drukbezochte gelegenheden. Dat worden er met de dag meer.

Het lijkt er op dat niet alle mobiele Facebook-gebruikers daadwerkelijk kunnen inchecken op gevonden locaties. Die functie lijkt voorbehouden aan eigenaren van een iPhone. Android-gebruikers kunnen enkel zien of hun vrienden met een iPhone ergens zijn ingecheckt.

Inchecken op Facebook Places werkt op hoofdlijnen hetzelfde als Foursquare. Gebruikers zien waar hun vrienden nu zijn. Ook als die eerder al incheckten op die locatie kan de huidige bezoeker tips en adviezen lezen die die vriend over die plek achterliet.

Bij vergelijkbare incheckdiensten van bijvoorbeeld Foursquare en Google kunnen locatie-eigenaren zoals winkels mobiele kortingsbonnen uitdelen aan hun incheckende klanten. Die functie is nog niet beschikbaar voor Nederlanders die een locatie aanmaken.

Facebook lanceerde Places afgelopen zomer in Amerika.

Het bedrijf opent aanstaande woensdag zijn Nederlandse kantoor. Arno Lubrun, oud-medewerker van Microsoft, wordt inderdaad verantwoordelijk voor de Benelux-activiteiten van de profielensite.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond