Deel dit artikel
-

Facebook splitst PyTorch af in stichting

Het beheer van het populaire open source deep learning framework PyTorch komt in handen van de Linux Foundation. Facebook splitst de tak af voor het grotere goed.

Het Meta-concern blijft wel onveranderd bijdragen aan de AI-tools en zal bij de overdracht geen code veranderen of achterhouden. Zo klinkt de belofte bij de bekendmaking van de stap.

PyTorch zal worden ondergebracht in een stichting en dat vehikel komt op zijn beurt onder de Linux Foundation. De PyTorch Foundation gaat zich actief inzetten voor het wijder verspreiden van zijn technologie via congressen en cursussen.

In de raad van toezicht komen vertegenwoordigers van AMD, Amazon Web Services, Google, Meta, Microsoft Azure en Nvidia.

De beslissing heeft grote implicaties omdat de actieve ondersteuning en doorontwikkeling van de AI-technieken een serieuze marktgedragen impuls krijgt.

Het PyTorch-project begon in 2016 als een implementatie van de Torch-library in Python. Facebook gaf er zijn actieve ondersteuning aan en hielp het project groeien. Sindsdien sloten 2.400 ontwikkelaars zich aan om code te leveren. En er werden rond de 150.000 projecten gemaakt op het framework, waaronder Tesla Autopilot.

Foto: pedrik (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond