Deel dit artikel
-

Facebook start eigen videodienst Watch

Facebook is officieel gestart met zijn eigen videodienst Watch, die moet concurreren met YouTube en in mindere mate met Netflix. Voorlopig echter alleen in de VS.

De programmering start officieel op 28 augustus met een veertigtal producties, die in opdracht van Facebook zijn ontwikkeld.

Video is enorm belangrijk geworden voor Facebook en ook een manier om meer advertenties te verkopen.

Voor Watch is (nog) geen aparte app beschikbaar. De video’s zijn te vinden onder een apart tabblad in de Facebook app. Onder de video’s kan worden gereageerd. Er kunnen ook chatgroepen voor specifieke shows worden aangemaakt.

Shows worden gerubriceerd als Most Talked About, What’s Making People Laugh en What Friends Are Watching.

Video’s zijn op dit moment worden aangeboden zijn Returning the Favor met Dirty Jobs acteur Mike Rowe, wekelijks een wedstrijd uit de Major League Baseball en de serie Bae or Bail. Ook Nuseir Yassin heeft een eigen programma. Ook komen er nog producties van BuzzFeed en Vox, waarmee Facebook eerder een overeenkomst sloot.

Uit de aankondiging blijkt dat Facebook Watch ook internationaal wil uitrollen, maar een termijn wordt niet genoemd.

Google dochter YouTube zag de bui kennelijk al hangen en heeft deze week een chatfunctie toegevoegd aan zijn YouTube apps. Die is beschikbaar via het tabblad Shared. Deel je een video met meerdere personen, dan ontstaat automatisch een groepschat.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond