Deel dit artikel
-

Facebook stelt kwartaalcijfers uit wegens hoorzitting

Facebook zou vanavond zijn kwartaalcijfers publiceren, maar wacht daar tot donderdag mee omdat topman Mark Zuckerberg vanavond moest verschijnen voor de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden. Normaal geeft Zuckerberg altijd een toelichting op de cijfers meteen na publicatie.

Op bijna kruiperige toon antwoordde Zuckerberg via een videoverbinding stevige vragen van zowel Democratische als Republikeinse commissieleden.

Voorzitter Jerry Nadler haalde onder meer emails aan waaruit zou moeten blijken dat Facebook Instagram als een bedreiging zag en het bedrijf dus overnam. Maar Zuckerberg antwoordde dat het succes van Instagram destijds helemaal niet vaststond. ‘We zagen Instagram als complementair en hebben fors geïnvesteerd in de dienst. Niemand zag Instagram destijds als een generiek sociaal netwerk dat het uiteindelijk is geworden.’

De baas van TikTok, Kevin Mayer, viel voorafgaand aan de hoorzitting ook uit tegen Facebook. Hij vindt dat Facebook te machtig is, concurrenten geen ruimte geeft en al helemaal geen rivalen heeft uit China, zoals Zuckerberg beweerde.

Overigens werden de andere CEO’s van Apple, Google en Amazon minstens zo stevig ondervraagd. Republikeinse afgevaardigden kwamen zoals gebruikelijk weer met het verwijt dat Google en Facebook conservatieve opinies zouden ondermijnen.

De kwartaalcijfers van Facebook worden morgenavond na 22.00 uur bekend gemaakt. De verwachting is dat het platform ondanks een adverteerdersboycot enkele weken terug goede resultaten heeft geboekt omdat de advertentieverkoop in april weer aantrok na een korte onderbreking in maart. De omzet zou uitkomen op 17,3 miljard en de winst gaat ook omhoog. Wall Street verwacht ook weer groei van het aantal gebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond