Deel dit artikel
-

Facebook stopt autoplay videoreclames in Messenger

Reclame zit al anderhalf jaar in Facebook Messenger, maar het bedrijf erachter gaat nog een stap verder: het gaat automatisch reclamevideo’s afspelen rondom de persoonlijke chats.

Dat maakte het hoofd van de reclamebusiness in Messenger, Stefanos Loukakos, eerder deze week bekend in Frankrijk. Dat deed hij in een door Facebook gehuurd strandhuisje dat als podium fungeert tijdens het Cannes Lions Festival.

Loukakos boort hiermee een nieuw geldstroom aan, een waar vooral grotere adverteerders in zijn geïnteresseerd. Videocommercials hebben, mits goed gemaakt, grote impact dan een statische banner Maar ze kosten ook meer. Zo lang het mogelijk is om de uitingen gericht af te leveren bij de beoogde doelgroepen, hebben bedrijven daar budget voor.

De grote vraag is vooral hoe gebruikers van Messenger reageren op de indringende, bewegende beelden in hun persoonlijke gesprekken. Facebook neemt zoals altijd een reactieve opstelling in en zegt bereid te zijn tot aanpassingen als gebruikers het als te hinderlijk ervaren.

Flickr: Jimmy G (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Laurens

De oplossing is simpel. Nooit meer wat kopen van bedrijven die internetters hinderen met dit soort gezeur.

Xander

Dus als ik mijn vrouw via Messenger een leuke video stuur mijn mijn zoontje, dan plakt Facebook er even een Haribo commercial voor? Wanneer snappen bedrijven nu eens dat ALLE pre-roll als hinderlijk ervaren worden en al helemaal als dit ook nog eens gebeurt bij privé berichten?

peter

Dan pak je toch gewoon een andere messenger app? of je neemt een betaalde app waar geen reclames worden vertoond.

Marcel - Stichting WebwinkelKeur

De titel van dit artikel is wel voor 2 interpretaties vatbaar.

Stopt Facebook met de autoplay advertenties die er al in zaten, of wordt er juist mee gestart 😉 .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond