Deel dit artikel
-

Facebook treedt met ingesloten berichten naar buiten

Facebook introduceert ingesloten berichten, of embedded posts, voor uitgevers die tekst, foto’s of video van Facebook willen weergeven. CNN, Huffington Post en People Magazine krijgen de primeur.

Ingesloten berichten werken eigenlijk net zo als het insluiten van YouTube-video’s op een webpagina. Met de rechtermuisknop kan van een bericht of video op Facebook een code worden gegenereerd en op een website of blog worden geplakt. Bezoekers van die site kunnen de berichten desgewenst ook een duimpje omhoog geven.

Het is een opmerkelijke stap voor Facebook, dat zijn content altijd min of meer achter gesloten deuren heeft gehouden. Een belangrijk deel van Facebook is voor buitenstaanders niet zichtbaar of vindbaar via zoekmachines. Vermoedelijk is de optie een reactie op Twitter, die al langer de mogelijkheid biedt om tweets in te sluiten.

De sites van Bleacher Report, CNN, The Huffington Post, Mashable en People mogen als eerste experimenteren met ingesloten berichten, daarna komt de optie voor iedereen beschikbaar. Wel moet je op je site of blog een plug-in installeren.

venus_williams_embed

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond