Deel dit artikel
-

Facebook trekt internetsatellietspecialist van Google aan

Facebook heeft een internetsatelliet-specialist van Google aangetrokken die het Connectivity Lab van het sociale netwerk komt versterken. Michael Tseytlin heeft in zijn nieuwe functie onder meer Systems Loral en Interlsat benaderd.

Facebook heeft al langer het plan om de derde wereld te voorzien van goedkoop of zelfs gratis internet. De Connectivity Lab ontwikkelt behalve satellieten ook drones. De satellieten zijn zogenaamde Low Earth Obit of lage baan satellieten die zich op ongeveer tweeduizend kilometer hoogte bevinden. Volgens CEO Mark Zuckerberg worden dit soort satellieten steeds goedkoper.

Tseytlin is niet de enige die bij het ruimteprogramma van Google is vertrokken. Een aantal collega’s is opgestapt om een eigen startup WorldVu Satellites op te zetten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Nils Rooijmans

In juni dit jaar waren er nog geruchten dat Google 1 mijard dollar ging pompen in een sateliet programma voor internetverbinding op afgelegen plaatsen. Dat deze mannen vertrekken lijkt een signaal dat het niet loopt zoals verwacht?

De andere oplossingen voor deze uitdaging zoals internet via balonnen (Google Loom) of grote-hoogte-drones (Google’s overname van Titan Aerospace) krijgen meer vertrouwen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond