Deel dit artikel
-

Metaverse activiteiten Facebook nog zwaar verliesgevend

De metaverse activiteiten van Meta (moederbedrijf Facebook) zijn met 3,3 miljard dollar nog zwaar verliesgevend en staan in schril contrast met de 15,8 miljard dollar die de drie apps Facebook, WhatsApp en Instagram opbrengen. Het is voor het eerst dat Meta deze cijfers uitsplitst.

Op dit moment omvat het metaversum nog grotendeels de activiteiten van Reality Labs (waaronder de VR-bril Oculus). Het bedrijf veranderde zijn naam vorig jaar vanwege de belofte van de virtuele wereld die de metaverse is gaan heten. Reality Labs boekte 877 miljoen dollar omzet.

Ook de reguliere resultaten vielen tegen. De omzet ging het afgelopen kwartaal weliswaar van 28 miljard dollar naar 33,6 miljard, de winst daalde naar 10,2 miljard. 32,6 miljard kwam uit advertentieverkoop. Facebook schrijft de mindere resultaten toe aan inflatie, waardoor de advertentiebudgetten onder druk staan.

Over hele boekjaar 2021 boekte Meta een winst van 13,77 dollar per aandeel, in vergelijking met 10,09 dollar per aandeel in 2020, op een omzet van 117,9 miljard dollar.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers kwam met nog altijd 1,93 miljard ook al lager uit dan de markt had ingeschat. Het zijn er 1 miljoen minder dan een kwartaal eerder. Ze zijn vermoedelijk niet afgehaakt, maar gebruiken het platform minder. Het aantal maandelijks actieve gebruikers bedroeg 2,91 miljard.

Facebook vreest nog steeds de gevolgen van de reclamebeperkingen van Apples iOS, waardoor het bedrijf komend jaar mogelijk 10 miljard dollar aan omzet zou kunnen verliezen . Voor het eerste kwartaal rekent het bedrijf in elk geval op 27 tot 29 miljard dollar omzet, terwijl analisten op 30 miljard hadden gerekend.

Nabeurs daalde de koers met liefst 20 procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond