Deel dit artikel
-

Facebook verrast met goede kwartaalcijfers

Stijgende advertentie-inkomsten hebben gezorgd voor beter dan verwachte kwartaalcijfers voor Facebook. De omzet is 32 procent gestegen naar 1,26 miljard dollar in het derde kwartaal, ruim boven de verwachtingen van 1,23 miljard.

Advertenties zorgden voor 1,09 miljard dollar, een stijging van 36 procent. De overige inkomsten groeiden bescheiden met 13 procent. Facebook haalt zijn meeste verdiensten uit Noord-Amerika en Europa.

Het sociale netwerk maaktevanwege hogere kosten niettemin verlies in het derde kwartaal: 59 miljoen dollar, tegen 227 miljoen winst een jaar terug. Er was rekening gehouden met een veel groter verlies.

Het aantal actieve mobiele gebruikers is met 61 procent gestegen naar 604 miljoen.Veertien procent van de advertentieomzet komt uit mobiel.

Het totale aantal gebruikers bedraagt ruim 1 miljard, een toename van 26 procent. Dagelijks zijn er 584 miljoen gebruikers op Facebook, een groei van 28 procent.

In een toelichting op de cijfers zei CEO Mark Zuckerberg dat mobiel enorm belangrijk is voor Facebook. Zeventig procent van de mobiele gebruikers keert dagelijks terug, versus twintig procent desktop gebruikers. “Onze kansen voor mobiel worden van alle het meest onderschat”, aldus Zuckerberg.

Nabeurs werd er positief op de cijfers gereageerd. Het aandeel klom acht procent naar 21,23 dollar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Blijft natuurlijk de realiteit dat het bedrijf nog steeds verliesgevend is. Met zoveel gebruikers wereldwijd kun je ook niet stellen dat Facebook nog een groot groeipotentieel heeft. Eigenlijk had het bedrijf gewoonweg al winstgevend moeten zijn. Ik zie het dan nog steeds als een zeer risicovolle investering.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond