Deel dit artikel
-

Facebook werft 10.000 Europeanen om de metaverse te bouwen

Facebook wil de komende vijf jaar 10.000 nieuwe banen ‘op hoog niveau’ creëren in de Europese Unie. Daarbij komt de nadruk te liggen op de bouw van de metaverse, een collectief gedeelde virtuele ruimte, zoals Neal Stephenson deze voor zich zag in zijn sciencefictionroman Snow Crash uit 1992.

Zuckerberg lanceerde de plannen voor een metaverse afgelopen zomer. Veel ervan lijkt geïnspireerd door frustraties die Zuckerberg ervoer tijden online werkvergaderingen, ‘waarbij ik het soms moeilijk vind om me te herinneren in welke vergadering iemand iets zei omdat ze in je gedachten allemaal samenvloeien. De interacties die we in de toekomst hebben zullen een stuk rijker zijn, ze zullen echt aanvoelen.’

Gebruikers gaan via allerlei apparaten toegang krijgen tot deze metaverse. Van apps op smartphones tot headsets voor VR en AR.

Het bedrijf telde alweer vele jaren geleden al eens 2 miljard dollar neer voor Oculus, de fabrikant van VR headsets, maar het is nog altijd een niche. Het platform Facebook Horizon waarmee je via Oculus-headsets virtuele avatars kunt ontmoeten heeft sinds de lancering in 2019 een beperkt bereik. Zuckerberg gaf toe dat de huidige VR-headsets ‘een beetje onhandig’ waren en verbeterd moeten worden.

Om het metaverse tot leven te brengen, zullen volgens Facebook vele bedrijven, ontwikkelaars, makers en beleidsmakers moeten samenwerken. Daarnaast betekent het voor Facebook dat er vol geïnvesteerd moet worden in talent op het gebied van producten en technologie, en zal het als bedrijf in zijn geheel moeten groeien.

Het bedrijf richt zijn wervingscampagne op Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Nederland en Ierland.

Eerder investeerde Facebook al in talent van de Technische Universiteit van München, het Europese AI-onderzoekslaboratorium en FAIR-acceleratorprogramma in Frankrijk en het Facebook Reality Labs-kantoor in Cork.

Foto Facebook

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond