Deel dit artikel
-

Facebook worstelt met eigen videolijn

Facebook krijgt zijn videodienst Watch maar niet goed in de vingers. Ondanks honderden miljoenen aan investeringen in rechten, raakt de YouTube-kloon geen snaar bij jongeren.

Daarom richt Facebook zijn pijlen nu op een wat oudere doelgroep, zo bericht CBNC. De profielensite is qua demografie omhoog geschoven, richting een beoogd kijkerspubliek van eind twintig à begin dertig. Dat vertellen drie mediabedrijven die gesprekken voerden over Facebooks interesse in het verwerven van uitzendrechten.

Behalve andere shows koopt het bedrijf ook minder video in.

Watch werd gelanceerd in augustus 2017 als videohub die moest gaan concurreren met YouTube. Er verschijnen wat langere videoproducties die professioneel zijn geproduceerd. De gedachte is, dat als ze maar goed genoeg zijn dat het virale effect van socialmedia voor de distributie zorgt. Cijfers laten echter zien dat Watch maandelijks vijftig miljoen kijkers in Amerika trekt, een schijntje voor een bedrijf met een publiek van twee miljard.

Amerikaanse tieners haken af bij Facebook. Slechts vijf procent noemt het nog zijn favoriete sociale platform. Van de vijftienjarigen logt 28 procent maandelijks nog wel eens in. Ze stappen over naar Instagram.

Foto: Phil Roeder (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Misschien toch maar eens proberen. Ik krijg mijn klanten niet van FB af. Wilde FB ditchen, en publiek naar YT lonken, maar schiet niet op. 2-3% volgt op YT.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond