Deel dit artikel
-

Faillissement Instabox leidt tot verlies 984 banen

In totaal 984 werknemers van Red je Pakketje en Instabox Nederland staan op straat, zo heeft de curator van de twee bedrijven donderdag bekendgemaakt. Eerder deze week is het faillissement van de koeriersdiensten uitgesproken.

Instabox fuseerde in september met Budbee, waardoor het bedrijf InstaBee ontstaat. Acht dagen nadat de fusie werd goedgekeurd door de Zweedse mededingingsautoriteit werden de bedrijven failliet verklaard.

De curator laat ook weten naar een eventuele doorstart wordt gekeken. Daarvoor hebben zich al enkele geïnteresseerde partijen gemeld. De naam Instabox zal echter niet meer gebruikt kunnen worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Stef Bouwhuis

Wat ik mis in dit bericht is dat het fusiebedrijf van Instabox en Budbee als Instabee BV in Duiven gewoon door draait. Voor de BV’s van vóór deze fusie zoals Instabox Nederland BV en Red Je Pakktjw BV is het faillisement uitgesproken. Het lijkt erop de schulden, het personeel (die ww krijgen) en de vele onderaannemers (die geen vangnet hebben) zijn afgedankt, terwijl het Budbee team (personeel en onderaannemers) het drukker hebben dan ooit. Dit lijkt een geregisseerd faillisement met als doel reorganisatie en achterlating van schulden.

Mo Amsterdam - Subco Amsterdam

Dit is een geregisseerd faillisement met als doel reorganisatie en achterlating van schulden. 100%

4 weken hier voorafgaand, ondernemers krijgen een mail met strafmaatregelen als ze iets fouts deden, te laat, retour, niet thuis…
Plus dat we niet meer om ons geld mochten vragen als er op de betaaldag niet was betaald. Hierdoor zijn veel subco’s een achterstand van 5 weken opgelopen, veroorzaakt door Istabox en die nieuwe stoere Subcomanager met zn praatjes. Nu staan ze op straat en nemen hun telefoon niet eens op. Heb alleen respect voor de Egyptenaar, altijd bereikbaar en netjes.

Afgelopen jaar hebben ze bij de meeste subcos alle voertuigen laten vervangen, voorheen reed bijna iedereen met een caddy, het moest groter en zuiniger. Dus velen hebben dat gedaan.

InstaBee is al opgericht, Budbee gaat eerst alle lusten verkopen aan InstaBee en vervolgens zal BudBee ook Failliet gaan, markeer mijn woorden. Subco’s bij Budbee gaan nog harder janken dan wij, daar hebben ze een betalingstermijn van 2 maanden. De Vikingen roven Nederland leeg, en wat doet nederland? Waar blijft mijn pakketje, wow.

Als Subco heb ik altijd heel veel jongens van straat gehaald, manieren geleerd en het normale leven ingedrukt, zulke praktijken zorgen ervoor dat velen van die jongens keren tegen de maatschappij. In dit artikel worden de ontslagen vermeldt van Instabox, hoeveel jongens waren er werkzaam voor de Subco’s? In amsterdam waren het er ongeveer +\- 35. Door het hele land zeker meer dan 300 chauffeurs van subcos die nu zonder werk zitten.

BudBee, H&M, Instabee en instabox zweden
Deze 4 gaan het moeilijk krijgen

Jan Libbenga (Emerce) - Emerce

Instabee BV uit Duiven blijkt niet het fusiebedrijf van Instabox en Budbee te zijn, maar een of ander Nederlands softwarebedrijf. De domeinnaam kan dus voorlopig niet in de .nl variant worden gebruikt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond