Deel dit artikel
-

Familiefonds Van Eerd investeert in Gorillas

Mississippi Ventures, het investeringsfonds van Jumbo-familie Van Eerd, neemt een financieel belang in flitsbezorger Gorillas.

Daarnaast wordt Gorillas co-sponsor van wielerploeg Team Jumbo-Visma. Zo wordt de supermarkt op fietswielen voor meerdere jaren internationaal zichtbaarheid op het wereldtoneel van wielrenners.

Hoeveel het familiefonds in de Europese unicorn investeert, is niet bekend. De geldhonger van Gorillas is groot, omdat het honderden miljoenen euro’s per jaar verstookt aan het opbouwen van lokale marktposities.

Mississippi Ventures nam eind 2020 samen met investeerder Parcom retailketen HEMA over.

Onlangs maakte Jumbo al bekend dat het, als eerste concrete stap in het partnership, de magazijnen van Gorillas in Nederland en België belevert met producten. Naast bekende A-merken levert Jumbo een selectie artikelen van het eigen huismerk, alsook de populaire voedingswaren uit het La Place aanbod. Jumbo en Gorillas werken daarnaast nog aan meerdere initiatieven om de strategische samenwerking verder uit te breiden, zoals door middel van co-locatie in de binnensteden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond