Deel dit artikel
-

Familiekantoren stappen in bezorger Trunkrs

De investeringsfondsen van de families Colruyt en Van Puijenbroek doen mee in de ronde waarbij Trunkrs, specialist in same en next day delivery, vijftien miljoen euro ophaalt.

Ook het in Amsterdam gevestigde SET Ventures, dat eerder al investeerde in Trunkrs, doet mee in de Series B-ronde.

Vanochtend maakten de partijen de participatie bekend. Zowel Korys van de Belgische familie Colruyt als VP Capital van de Nederlandse ‘textielfamilie’ (oud-eigenaar De Telegraaf) stappen in vanuit de duurzaamheidsgedachte in het logistieke bedrijf. SET Ventures deed dat al.

Trunkrs is een van de gevestigde maar nog opkomende bezorgpartners van webwinkels in Nederland en, sinds vorig jaar, in Vlaanderen. Het opgehaalde kapitaal moet de onderneming in staat stellen zijn marktpositie in de Benelux vergroten. Bovendien zal het de nieuwe investering gebruiken om de pakketbezorgingsketen versneld te verduurzamen.

De onderneming is opgericht in 2015 met als doelstelling de last mile van pakketbezorging duurzaam te maken. Door de reeds bestaande bestelwagens en distributiecentra in de keten ingenieus te gebruiken, houdt Trunkrs zijn eigen footprint klein. Bovenal werkt het bedrijf actief mee aan het elektrificeren van de wagenparken van partners. Jan Wijn, CEO van Trunkrs, zegt: “Wij jagen als ketenpartner actief de verduurzaming in onze branche aan.”

Concurrenten zijn andere nieuwe toetreders tot de logistieke markt zoals de Scandinavische partijen Instabox en Budbee.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond