Deel dit artikel
-

Fantasy voetbalspel Sorare haalt 40 miljoen op

Het verzamelen van en spelen met voetbalplaatjes krijgt met een heel andere dimensie als je dat combineert met blockchain en support van de Europese topclubs. Investeerders zien er geld in en steken veertig miljoen euro in het Franse Sorare.

De eerste grote financieringsronde voor Sorare wordt geleid door Benchmark. Ook Accel doet mee, alsmede Alexis Ohanian (mede-oprichter Reddit), media-ondernemer Gary Vaynerchuk en voetballers Rio Ferdinand en Antoine Griezmann.

Sorare is een fantasy voetbalgame waarbij ‘managers’, de kopers van de digitale voetbalplaatjes, officiële digitale kaarten kunnen verhandelen. De waarde van een speler wordt bepaald aan de hand van zijn prestaties in de echte wereld. Het eigendom en de details van de spelerskaarten is vastgelegd in de blockchain. Topspelers worden logischerwijs minder vaak verhandeld dan mindere goden en zijn dus meer waard.

Het bedrijf uit Parijs heeft overeenkomsten met grote clubs, en sinds kort ook met de Eredivisie, om spelersdata en -foto’s te mogen gebruiken. In ruil daarvoor deelt het inkomsten met de clubs. Sinds de introductie van de bètaversie in december 2019 heeft de game van Sorare ruim 70.000 gebruikers weten aan te trekken die goed zijn voor een maandelijkse omzet van meer dan 1,9 miljoen dollar in december 2020. In januari 2021 werd voor 4,2 miljoen euro aan spelers verhandeld.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: paimei01 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond