Deel dit artikel
-

Fast lanceert mobiele zoekmachine

Het Noorse bedrijf Fast lanceert een zoekmachine die mobieltjes doorzoekt. Verder zorgt mSearch ervoor dat content op het mobieltje op die manier ook voor uitgevers ontsloten wordt.

Bedoeling is dat muziek, games, ringtones en plaatjes makkelijk terug te vinden zijn op de mobiele telefoon. Doordat de content nu makkelijker is terug te vinden, kunnen contentproviders hun winstgevendheid verhogen, zo claimt Fast. Behalve dat mSearch de mobiele telefoon doorzoekt, kan met de zoekapplicatie van Fast uiteraard ook het mobiele internet worden opgegaan.

Zowel gebruikers als contentpartijen zullen baat hebben bij de nieuwe zoekmachine, zo denkt Fast. Gebruikers zullen sneller die informatie terug kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn terwijl aanbieders van content er zeker van kunnen zijn dat hun content ook gevonden wordt, zo vat Fast de pluspunten van mSearch samen.

Fast was aanvankelijk een algoritme (een zoekmechanisme). Dat algoritme werd echter verkocht aan Overture. Daarna is Fast zich gaan concentreren op andere onderdelen van 'search'. mSearch is daar een voorbeeld van. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond