Deel dit artikel
-

Fatboy zitzak laadt nieuwe Lumia 920 op

Het Nederlandse bedrijf Fatboy is een van de nieuwe partners van Nokia. Het bedrijf heeft een (mini) zitzak die de nieuwe Lumia 920 draadloos oplaadt.

Microsoft en Nokia hebben zojuist in New York hun nieuwste Lumia smartphone, de Lumia 920, aangekondigd.

Details over het toestel waren al grotendeels uitgelekt. De Lumia 920 heeft onder meer 32 GB opslagcapaciteit, 1 GB RAM en een 1,5 GHz dual-core processor.Het scherm heeft een afmeting van 4,5 inch met 1280×720 pixels. De camera aan de achterkant maakt gebruik van de PureView-fototechnologie. Als software wordt Windows Phone 8 gebruikt.

Ook wordt de Nokia City Lens gelanceerd voor augmented reality. Door de camera te richten op een straat, voegt City Lens een laag toe met informatie over restaurants, winkels, hotels en meer.

Het toestel, dat vanaf oktober wordt geleverd, bevat de grootste batterij (2000 mAh) ooit, maar kan ook draadloos worden opgeladen. Nokia heeft hierover met diverse partners afspraken gemaakt. Daaronder het Bossche Fatboy. Dat heeft een mini zitzak of oplaadkussen (in diverse passende kleuren) ontwikkeld voor de smartphone.

Daarnaast biedt luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic de technologie aan voor zijn passagiers in Londen. Een andere partner is Coffee Bean & Tea Leaf. Dat bedrijf heeft meer dan 850 winkels in 24 landen. Daarnaast is The Coffee Bean aanwezig op veertig grote luchthavens. JBL levert een luidspreker met draadloze oplader.

Nokia neemt deel aan het Wireless Power Consortium, een organisatie die de zogenoemde ‘Qi’ draadloze-oplaadstandaard ondersteunt. Het consortium bestaat uit een aantal operators, serviceproviders en leveranciers van componenten en consumentenelektronica, die hun steun hebben toegezegd aan Qi.

De Lumia is het vlaggenschip geworden van Nokia, mede dank zij een miljoeninvestering van partner Microsoft. Naast de Lumia 920 werd ook de Lumia 820 aangekondigd, een middenklasse smartphone met een compacte behuizing.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond