Deel dit artikel
-

FD moet publicaties over Payvision rectificeren

Het FD heeft vandaag een rectificatie moeten plaatsen voor een drietal publicaties, verschenen op 1 en 2 november 2022. Daarin werd beweerd dat Rudolf Booker verdachte is van oplichting. Het Openbaar Ministerie zou onderzoek doen of hij zich ten tijde van de verkoop van zijn bedrijf Payvision aan ING schuldig heeft gemaakt aan prijsopdrijving.

In een vierde publicatie, van 9 november 2022, heeft het FD aangegeven dat het Openbaar Ministerie maandenlang onderzoek heeft gedaan. Deze beweringen vonden volgens de krant geen steun in de feiten. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft op 29 november 2022 geoordeeld dat deze publicaties onrechtmatig waren tegenover Rudolf Booker.

Payvision is een bedrijf dat het in technische zin mogelijk maakte om creditcard- en debectcardbetalingn te verwerken. Eerder dit jaar werden de activiteiten beëindigd.

De overname van Payvision was de grootste acquisitie van ING sinds de kredietcrisis. Toenmalig topman Ralph Hamers zag in de deal een kans om in het snel veranderende financiële landschap aan te haken bij fintechpartijen zoals Adyen. Payvision had echter veel klanten in de porno-, crypto- en gokindustrie, met alle risico’s van dien.

Booker zei in reactie op een reeks vragen van het FD niet op de hoogte te zijn van een onderzoek naar prijsopdrijving en stelt ‘zeer ontdaan’ te zijn door ‘deze onheuse aantijgingen en insinuerende en niet met feiten onderbouwde beschuldigingen’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond