Deel dit artikel
-

FedEx Express en HYVIA testen eerste waterstofbestelbus in Utrecht

FedEx Express Europe, een dochteronderneming van FedEx, is gestart met een test van een nieuwe waterstofaangedreven bestelbus voor haar ophaal- en bezorgactiviteiten in Utrecht.

Voor deze proef wordt de Renault Master Van H2-TECH gebruikt, geproduceerd door HYVIA, ren joint venture is tussen de Renault Group en Plug. Het bijvullen van de tanks, ookwel brandstofcelllen genoemd, van deze bestelbus kan in minder dan 5 minuten met 6 kg waterstofgas. Dit wordt gebruikt om een 30kW elektromotor aan te drijven. Tijdens het gebruik laadt een aan boord beschikbare lithium-ionbatterij van 33 kWh op waarmee het voertuig een elektrische reserve heeft om een volledige actieradius te garanderen.

FedEx Express test de bus gedurende twee weken, naast de bestaande vloot van dieselvoertuigen, bij hun dagelijkse operatie van pakketten ophalen en bezorgen in Utrecht en omgeving. Met een omvang en specificatie vergelijkbaar met de huidige vloot heeft de waterstofaangedreven Renault Master Van H2-TECH een bereik van 400 kilometer, en is daarmee goed geschikt voor de bereikvereisten van een typische dagelijkse route.

Het voertuig zal bijtanken bij Greenpoint, een bestaand waterstoftankstation met 700 bar, in Nieuwegein ongeveer 15 km van de FedEx-locatie.

Verwacht wordt dat de technologie een belangrijke rol zal spelen bij de overgang van verschillende sectoren en soorten voertuigen naar lagere of nul emissies in de tijd.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond