Deel dit artikel
-

Felyx ontwikkelt AI voor controle scooterhuurders

De verhuurder van de elektrische scooters felyx ontwikkelt technologie waarmee het bedrijf foutparkeerders gaat herkennen en eventueel kan beboeten.

Gebruikers krijgen dan na hun rit het verzoek om via de felyx-app een foto te maken van de scooter en de omgeving waarin deze staat. Wanneer blijkt dat het voertuig verkeerd geparkeerd staat, wordt de gebruiker aangesproken op verkeerd parkeergedrag.

Verder ontwikkelt het een model voor kunstmatige intelligentie dat de gemaakte foto’s zal beoordelen. Hiermee kan worden vastgesteld of de gebruiker een foto van de juiste scooter maakt en, op termijn, of deze ook juist geparkeerd is. De foto’s dienen als bewijsmateriaal. Ook wordt er een beloningssysteem geïmplementeerd waarbij gebruikers gratis minuten krijgen als ze consistent op een verantwoorde manier parkeren.

Een eerdere pilot in Eindhoven liet al veelbelovende resultaten zien: in anderhalve maand verminderden de klachten over parkeeroverlast met negentig procent. De feature is ondertussen live in Groningen, Delft, Brussel, Den Bosch en Haarlem.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond