Deel dit artikel
-

Fietskoeriers.nl breidt uit naar Almere en Lelystad

Pakketbezorger Fietskoeriers.nl breidt uit naar Almere en Lelystad en sluit kort voor de zomervakantie, in juni, ook de dertigste stad aan: Hengelo.

Nog geen jaar geleden bestond Fietskoeriers.nl niet eens en vandaag de dag vervoert het landelijk opererend platform tussen de tweeduizend en 2.500 pakketten per dag. Vandaag worden consumenten en webwinkels uit Almere en Lelystad toegevoegd aan het netwerk.

Fietskoeriers.nl is een initiatief van logistiekbedrijf Cycloon.eu waar nog ruim een dozijn andere professionele fietskoerierbedrijven op zijn aangesloten. Gezamenlijk dekken de fietskoeriers meer dan de helft van de Nederlandse bevolking af.

De uitbreiding naar Almere en Lelystad komt door de opening van vestigingen van Cycloon. Ook in Hengelo opent het bedrijf komende zomer een filiaal. Daarnaast staat Venlo dit jaar nog op routekaart.

Marcel Kleizen, verantwoordelijk voor bedrijfsontwikkeling bij Fietskoeriers.nl, zegt: “Het zijn veelal de kleinere webwinkels die ons inzetten, zaken die duurzaamheid ook belangrijk vinden.” Reden dat Fietskoeriers met eigen gasaangedreven bussen en vrachtwagens tussen de distributiecentra, de grote klanten en grote steden rijdt.

“Zeker in de binnensteden zijn we concurrerend met andere postbestellers”. Ook qua prijs, 6,50 euro voor samedaydelivery, is de fiets aantrekkelijk.

Het bedrijf heeft een enorm hoog afleverpercentage bij de eerste bezorgpoging: 98%. Kleizen: “We zijn met de fiets zo flexibel dat je ons op een zomerse dag zelfs naar het park kunt laten rijden als je daar dan toevallig bent.” De eigen logistieke software heet Dabba, verwijzend naar de Indiase lunchbezorgers die naar verluidt een nog hoger afleverpercentage realiseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond