Deel dit artikel
-

Fikse boete voor Corendon vanwege misleiding

Reisorganisatie Corendon krijgt van toezichthouder ACM een boete van 350.000 euro voor het vermelden van onjuiste reisprijzen op haar site.  

Corendon heeft in de periode van augustus 2015 tot februari 2016 consumenten die een pakketreis of een vliegreis boekten niet goed geïnformeerd. Bij de pakketreizen ging het om de boekingskosten (25 euro per boeking) en de kosten voor het Calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking). Bij het boeken van losse vliegtickets ging het om de servicekosten van 3 euro per boeking.

Consumenten moeten hun keuze kunnen maken op basis van de werkelijke kosten, zegt de toezichthouder. ‘Reisaanbieders moeten daar duidelijk over zijn, zodat consumenten de verschillende aanbiedingen kunnen vergelijken. Wij hebben reisaanbieders daar eerder op gewezen. Nu treden wij op tegen aanbieders die consumenten misleiden met niet transparante prijzen.’

ACM waarschuwt de reisbranche alvast voor hogere boetes. Voor overtredingen vanaf 1 juli zijn de boetes die ACM kan opleggen verhoogd naar 900.000 euro of, als dat meer is, 1 procent van de omzet van de overtreder.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Pak meteen ook even dagje uit en concerttickets aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond