Deel dit artikel
-

Filantropie Zuckerberg onder druk door koersval Facebook

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft ooit beloofd dat hij 99 procent van zijn aandelen in het sociale netwerk zou verkopen ten behoeve van filantropische doeleinden. Volgens Bloomberg heeft de Facebook-oprichter tot op heden 5,6 miljard dollar aan aandelen verkocht, maar er is een kink in de kabel gekomen: de sterk dalende koersen.

In het vierde kwartaal heeft Zuckerberg voor het eerst sinds twee jaar geen aandelen verkocht. Door alle controverses van het afgelopen jaar is de koers van het Facebook-aandeel 38 procent gedaald. In juli werd het vermogen van Zuckerberg nog geschat op 86,5 miljard dollar, daarvan is thans 53,8 miljard overgebleven.

Zuckerberg (34) heeft volgens Bloomberg in september 2017 aangekondigd dat hij 35 tot 75 miljoen aandelen zou verkopen over een periode van 18 maanden. Daarvoor heeft Zuckerberg een stichting met zijn vrouw Priscilla in het leven geroepen.

Maar als Zuckerberg onder de huidige omstandigheden te veel aandelen verkoopt, verliest hij de greep op Facebook. De oprichter en CEO heeft via aandelen met stemrecht een controlerend belang.

Uiteraard kan de koers het komende jaar weer aantrekken, maar het bedrijf heeft nog tamelijk veel juridische procedures voor de boeg in verband met de dataschandalen van het afgelopen jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond