Deel dit artikel
-

Filialen Kijkshop onmiddellijk gesloten, faillissement volgt

De Zweedse eigenaar van Kijkshop The One vraagt dinsdag het faillissement voor de ruim zeventig filialen in Nederland. Deze zijn direct gesloten. Ook de webwinkel is al buiten gebruik gesteld.

Kijkshop sloot vorig jaar al twintig van de in totaal 87 winkels, omdat deze niet meer rendabel waren. Ook werd een deel van de winkels verkocht aan Neckermann.

Zeker vierhonderd werknemers komen mogelijk op straat te staan, tenzij de curator erin slaagt om een doorstart te realiseren.

Kijkshop werd in 1974 opgezet als vitrinewarenhuis, maar wist de laatste jaren al niet meer op te boksen tegen de vele webwinkels. Kijkshop kwam in 2015 in handen van de Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors. Die beloofde bij de overname Kijkshop te herontwikkelen.

Het faillissement heeft geen gevolgen voor het in augustus gelanceerde online platform TONE, tegenwoordig KijkBijMij geheten. Daarvoor werd vorig jaar geld opgehaald via een converteerbare lening. De app is 100.000 keer gedownload.

Deze herpositionering van Kijkshop werd ook mogelijk gemaakt door kapitaalinjecties van meer dan 20 miljoen euro door de Zweedse investeringsmaatschapij Listerus & Partners. ‘Als we niet veranderen, dan gaan we dood’, vertelde de Zweedse topman Björn Serving tegen de NOS.

Deel dit bericht

13 Reacties

Elisabeth

wat gebeurt er met mijn tegoed op Kijkshoptegoedkaart nu Kijkshop failliet is ?

Klanten service Kijkshop - Kijkshop

Daar kunt u naar fluiten.

anja

Ik kreeg bericht dat ik mijn telefoon, welke 4 weken eerder ter reperatie aangeboden was, kon ophalen. Maar nu is het filiaal gesloten en telefonisch ook niet te bereieken. Hoe krijg ik mijn telefoon terug???

Bente

@Anja
Het beste kunt u juridische hulp inschakelen, zij kunnen voor u bekijken welke weg u moet bewandelen om uw telefoon weer in uw bezit te krijgen.

Kijkshop klanten service - Kijkshop

Klanten service kijkshop is een nepaccount, heel flauw.

U kunt uw tegoed gewoon inleveren bij bol.com Elisabeth!

Anja jouw telefoon ligt op je te wachten bij de Bruna!

Een fijne dag nog!

Chanel

Komt er ook een grote uitverkoop?

Yasemin

Beste Kijkshop klanten service,

Nu Kijkshop failliet is, wat gebeurt er met mijn tegoed op Kijkshoptegoedkaart? Graag hoor ik uw reactie.

Mvg Yasemin

Jolamda

ik heb n bestelling geplaatst via de app kijk bij mij. Wordt dit nog wel geleverd?

Sayenne Hensen

17 januari kreeg ik een mail dat mijn bestelde item niet meer leverbaar was.
Ik zou mn geld binnen 5 werkdagen terug krijgen. Gaat dit nog gebeuren? Ik heb dit item in de app bestelt.

Gr.

Sayenne

Carmen

Ik wil graag weten of ik mijn aankoop bedrag nog terug gestort krijg van mijn bestelling op 12 januari .

Marjon

Ik heb op 8 januari 2 trolleys via de kijkshop app besteld en betaald. Ga ik deze nog ontvangen?

Duygu

Ik heb een toyota naaimachine ingeleverd ter reparatie in filiaal zwijndrecht had het nog maar 6 maanden. Ik zou geld terug krijgen als het niet kon gerepareeerd worden. Het is bijna 3 maanden geweest en heb nog steeds niks gehoord waar blijft mijn naaimachine? Ik ben meerdere malen bij het filiaal geweest elke keer kreeg ik antwoord dat ze een melding van hebben gemaakt. Word ik nu gewoon belazerd??

Merel

Ik heb helaas een product gekocht, wat niet leverbaar was. Tot op heden nog steeds mijn geld niet terug.. ik ben bang dat dat ook niet meer gebeurd. Wat een slecht verhaal!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond