Deel dit artikel
-

‘Film1 stopt met lineaire verspreiding, gaat door online’ (update)

Film1 heeft aan distributeurs kenbaar gemaakt dat het op 1 augustus stopt met de lineaire verspreiding van zijn kanalen. Het platform, onderdeel van Sony Entertainment, gaat online verder.

Eerder vandaag meldde Nederlands MediaNetwerk nog dat alle activiteiten van Film1 worden gestaakt, maar dat blijkt toch niet te kloppen. Tegenover Nu.nl zegt het bedrijf dat Film1 als streamingdienst blijft bestaan. Het voordeel daarvan is dat het bedrijf geen tientallen procenten van de omzet hoeft af te dragen aan distributeurs.

Film1 levert al enige tijd een zogenaamde mobile GO-app aan klanten die bij een distributeur een Film1-abonnement kopen. Daarnaast kan een rechtstreeks abonnement worden afgesloten voor 7,95 euro per maand, de helft goedkoper dan het Film1-abonnement bij distributeurs als Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile, Caiway en KPN. Op de site van Film1 ligt de nadruk nu al op de eigen distributie.

Enkele weken terug lanceerde Film1 nog een app voor Smart TV-internettelevisies van fabrikant Samsung. Ook televisies van LG beschikken nu over zo’n app.

Hoeveel abonnees Film1 kwijtraakt door te stoppen met lineaire verspreiding is niet duidelijk. 12 procent van alles dat Nederlandse consumenten betalen aan tv en videodiensten gaat naar Netflix. Na Ziggo en KPN moeten Delta, Film1, Eurosport Player, Pathé Thuis, Tele2, Videoland en T-Mobile de rest van de markt verdelen. Samen hebben ze een marktaandeel van 25 procent.

Film1 is een van de oudste filmkanalen in Nederland Eigenaar Liberty Global moest Film1 afstoten toen de kabelbedrijven UPC en Ziggo werden gefuseerd. Ziggo had toen al een flink belang in HBO Nederland. Nadat het werd ondergebracht bij Chellomedia Programming BV, nam Sony Pictures Television het kanaal uiteindelijk over.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nederlands Medianieuws

J.A.Huisman

Doodzonde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond