Deel dit artikel
-

Finalisten bekend voor het beste ‘mobiele idee’

In de aanloop naar de uitreiking van de Vodafone Mobile Clicks 2008 zijn er nog zes ‘mobiele ideeën’ over die strijden om de hoofdprijs van 100.000 euro.

De finalisten in de competitie voor mobiele internet start-ups presenteren hun idee op PICNIC 2008. Samen met SPRXmobile houdt telecombedrijf Vodafone een wedstrijd voor beginnende ondernemers en wordt prijzengeld uitgeloofd voor het beste idee voor een mobiele site, dienst of applicatie. Mobile Monday Amsterdam is mede-organisator van dit event op PICNIC.

Onder de finalisten bevindt zich onder meer MobyPicture. De mobiele digitale dienst laat gebruikers onder meer foto’s van hun mobiel uploaden naar online sociale netwerksites als Flickr en Hyves. Daarnaast kunnen foto’s en video’s real-time gedeeld worden.

Internationale boost

Volgens Mathys van Abbe, oprichter van MobyPicture is de hoofdprijs niet de voornaamste reden om mee te doen: "Dat Vodafone ons initiatief onderstreept, dat is belangrijk. MobyPicture moet een mainstream tool worden en Vodafone kan het pluggen bij hun gebruiikers. Dat kan het een internationale boost geven."

Dat zijn bedrijf bij de finalisten zit, komt niet geheel onverwacht. Van Abbe: "Het idee werkt. Het is simpel, je hoeft geen client te downloaden, alleen een account aan te maken en eenmalig al je services daar aan te koppelen. Daarmee kan je met één handeling naar al die plekken je foto’s uploaden, in plaats van al die platformen afzonderlijk te instrueren. Die simpliciteit en eenvoud én het real-time element, dat maakt ons idee zo goed."

Mochten ze er vandoor gaan met de hoofdprijs dan wordt het geld in de verdere ontwikkeling van de dienst gestopt. "De site wordt opnieuw vormgegeven en we zijn bezig met een iPhone-client. Daar wordt flink in geïnvesteerd", aldus Van Abbe.

Finalisten

Nulaz, met een interactieve location-based service die gebruikers op hun mobiel laat zien waar zij zich bevinden, waar hun vrienden zijn en wat er in de buurt te doen is, presenteert ook haar idee tijdens de finale op 26 september.

Verder prijkt Mi-i een applicatie die elk tv-programma verandert in een interactief spel dat meerdere mensen samen via hun eigen mobiel kunnen spelen ook op de lijst van finalisten en ook Exphera, met een one-stop-shop model voor wereldwijde mobiele breedbandtoegang tegen een vaste prijs.

MapTheGap, een mobiele location-based service voor het eenvoudig opslaan, uitwerken en delen van ideeën met anderen en TipSpot, een mobiele location-based service waarmee gebruikers altijd weten welke voor hen relevante evenementen er op dat moment in de buurt zijn, behoren tot de zes finalisten.

Bron foto: Menlo School (CC)

Deel dit bericht

4 Reacties

Yuri van Geest

De finale op PICNIC is vrijdag 26 september en niet 16 september. Correctie. In de ochtend van 26 september tussen 9:30 en 12 uur zullen de 6 finalisten hun idee presenteren met een jury en 150 bezoekers maximaal. Verder zal Rudy de Waele een nieuw verhaal houden over VCs, mobiel internet en start-ups op Europees niveau. In de avond tussen 18 en 21 uur is er de uitreiking van de prijs/prijzen door de CEO van Vodafone alsmede een surprise keynote spreker. Voorts worden enkele innovatieve mobiele toepassingen gedemonstreerd. Alles informeel met borrel en hapjes als finale afsluiter van de hele PICNIC week voordat het slotfeest van PICNIC zelf begint.

BlueStrike

Ik weet niet of de jury heeft zitten slapen, maar die dienst van MobyPicture is qua functionaliteit precies hetzelfde als van Shozu ( http://www.shozu.com/ ), wat al veel langer bestaat. Ik het lijkt toch niet dat zo'n Me2 product ook maar een euro prijzengeld zou kunnen winnen?

Yuri van Geest

BlueStrike, ShoZu is bij de jury bekend. Originaliteit is bij de jury slechts 1 van de 5 doorslaggevende criteria om te selecteren. Vandaar de keuze voor MobyPicture, zij scoren op de andere 4 aspecten goed.  Daarnaast zijn er enkele bijzondere voordelen van MobyPicture boven ShoZu. Dit zal 26 september op PICNIC wel blijken. 

nono

hoeveel euros geeft mobypicture uit aan sprx mobile wanneer ze winnnen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond