Deel dit artikel
-

Finney: Blockchain-telefoon

Van de makers van de superveilige en luxe smartphone Solarin (kosten: 16.000 dollar) komt nu de Finney-productlijn. De eerste loot aan die stam is een – nog steeds dure – smartphone. Voor net geen duizend dollar.

Het verschil met zijn voorganger is slechts één knopje. En wie dat nieuwe knopje aan de zijkant indrukt, schakelt direct over van een gewone Android-telefoon naar een afgeschermd, superveilig systeem dat met blockchain-technologie en -apps overweg kan.

De gebruiker komt vervolgens letterlijk in een andere interface terecht, waarbij sommige sensoren uit veiligheidsoverwegingen het ook helemaal niet meer doen. Apparaten in de Finney-productlijn, er komt ook een pc, werken op een onafhankelijk blockchainnetwerk waarbinnen apps kunnen worden gebruikt en onderling betalingen kunnen worden verricht. In de beveiligde omgeving van de telefoon zit tevens een cold storage cryptowallet. Het systeem draait verder op Shield OS, waarvoor een open source SDK vrij beschikbaar is.

Met de iets minder dure productlijn dan de Solarin probeert het Finney-team nu een grotere markt aan te boren. De ervaringen van destijds moeten hun nut dus gaan bewijzen. Om de doelgroep alvast op te warmen, vindt er zelfs een heuse initial coin offering plaats waarmee geld wordt opgehaald.

Specificaties
Schermgrootte: 5.2-inch QHD Display
Opslag: 256GB
Geheugen: 8GB RAM
Connectiviteit: wifi 802.11ac, BT 5.0
Camera: 16MP (primaire camera), 12MP (groothoek selfiecamera)
Prijs: 999 dollar
Site: sirinlabs.com

* Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van Emerce magazine (#163).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond