Deel dit artikel
-

Fiscaal juristen lanceren alternatief online aangifteprogramma

Een team fiscaal juristen en IT-ers, onder wie een docent belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam, wil belastingadviseurs beconcurreren met een geautomatiseerd aangifteprogramma.

Bokkz heet een ‘volwaardig en eerlijk alternatief’ te zijn voor het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Iedere particulier krijgt van Bokkz hulp om eenvoudig de aangifte inkomstenbelasting in te vullen. Daarbij wordt de gebruiker gewezen op toeslagen of andere inkomensondersteunende regelingen.

Verder is ook bij Bokkz de VIA – de Vooraf Ingevulde Aangifte – beschikbaar. En Bokkz is volledig gekoppeld aan de systemen van de Belastingdienst. De gebruiker kan dus meteen zijn aangifte indienen met behulp van DigiD.

Het initiatief levert volgens de initiatiefnemers meer besparingen op. Een voorbeeld is de verdeling van inkomen tussen partners. Het programma van de Belastingdienst laat de gebruiker wat getallen invullen, maar berekent niet de optimale verdeling. Iemand die met een onverkoopbaar huis zit en daardoor dubbele hypotheekrente heeft betaald, moet er vaak zelf achter komen dat zijn inkomen daardoor lager is en hij misschien recht heeft op zorgtoeslag.

Bokkz kost 25 euro per aangiftejaar, maar is nog niet geschikt voor ondernemers of voor particulieren die in het buitenland wonen of werken.

De Belastingdienst zelf zit overigens niet stil. Ruim tweehonderdduizend mensen kunnen dit jaar hun belastingaangifte doen op hun tablet. Alleen mensen van wie de aangifte al vooraf correct is ingevuld door de Belastingdienst, kunnen de app gebruiken.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

jos

goed bezig eindelijk iets wat je zelf kan doen zonder derde heerlijk

Marcel

Een erg handige tool die voor weinig geld zorgt voor alle info die nodig om zoveel mogelijk geld terug te krijgen. Die hulp vind je niet op de belastingdienst website. Ik heb zelf zorgtoeslag teruggevraagd via een andere partij https://www.toeslagenaanvragen.net en dat leverde nog even 931 Euro op van 2014 en nu elke maand 78 Euro.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond