Deel dit artikel
-

Fitbit naar Google voor 2,1 miljard dollar

Google bevestigt de overname van Fitbit voor 2,1 miljard dollar. De maker van fitnesstrackers stond al te koop.

Fitbit werd in 2012 opgericht en heeft inmiddels naar eigen zeggen 28 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijf zou ruim 100 miljoen wearables hebben verkocht.

Fitbit was al een tijd gesprek met investeringsbank Qatalyst Partners over een mogelijke verkoop. Het Amerikaanse bedrijf had moeite om rivalen als Apple en Samsung bij te benen, ook met slimme horloges. Naast Apple en Samsung zijn ook Huawei en Xiaomi actief geworden op de markt voor fitnesstrackers.

De overname is een duidelijke aanwijzing dat Google plannen heeft met slimme horloges. Die waren ooit in ontwikkeling, onder de noemer Pixel Watch, maar Google heeft er nooit wat mee gedaan. In 2016 waren Google en LG bijna zover om Google Pixel horloges op de markt te brengen. Dat ging uiteindelijk niet door omdat de Google Pixel telefoons niet goed samenwerkten met de horloges. De LG Watch Style en Watch Sport kwamen in 2017 alsnog op de markt, maar dan onder de vlag van LG.

Ook is de systeemsoftware WearOS geen groot succes geworden, maar die krijgt dus een herkansing. De fitnesstrackers van Fitbit sluiten goed aan bij Google Fit, onderdeel van Android.

Een aantal jaar geleden kocht Google Motorola met als doel om een grote speler op de markt voor smartphones te worden. Maar even snel werd het onderdeel weer verkocht. Google maakt zijn smartphones nu geheel op eigen kracht.

Door de overname wordt Fitbit van de beurs gehaald. Sinds het beursdebuut in 2015 heeft het aandeel enorm ingeleverd, van 50 dollar naar minder dan 3 dollar. De laatste dagen steeg de koers naar 6 dollar nadat er al geruchten gingen over een aanstaande verkoop.

Foto Pixabay

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Pim

Stiekem heeft Google dit gedaan om eigenaar van Pebble te worden 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond