Deel dit artikel
-

Flinders bereikt omzet van 15 miljoen euro

Online meubelverkoper Flinders heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van meer dan 15 miljoen euro. Hierdoor is een groei van 39 procent behaald ten opzichte van 2016. Flinders verwacht in 2018 door te groeien naar een omzet van 20 miljoen.

Het komende jaar wil het Nederlandse bedrijf in elk geval het assortiment uitbreiden, zegt Geert-Jan Smits, CEO van Flinders. ‘We voegen categorieën toe op het gebied van verf, raamdecoratie en vloeren. Ook willen we de klant verder ontzorgen door diensten aan te bieden zoals behangen, verven en het monteren van verlichting en raamdecoratie.’ Hiervoor is Flinders een samenwerking aangegaan met Uw Rechterhand BV.

Een deel van de verwachte groei zal echter moeten komen uit het buitenland. In België en Duitsland verwacht Flinders een bovengemiddelde groei. Inmiddels komt meer dan 20 procent van de omzet uit het buitenland.

In 2018 zal de Duitse klantenservice ook in het weekend bereikbaar zijn. Om aan die groei te voldoen zal het Zaanse magazijn met een kwart worden uitgebreid.

April 2017 maakte Flinders bekend dat RTL drie miljoen euro investeert in Flinders. Het bedrijf had toen de ambitie om de komende jaren marktleider te worden in het designsegment binnen de woonbranche. De huidige design woonwinkels hebben vooral een regionale focus en online grootmachten als Bol.com, Wehkamp en Fonq missen de specialisatie in het luxesegment, zo was de gedachte.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rick

Bij dit soort berichtgeving altijd maar omzet dit, groei dat…benoem ook eens de rode cijfers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond