Deel dit artikel
-

Flinders op overnamepad voor groeiversnelling

Online woonwinkel Flinders is in gesprek met investeerders over een nieuwe kapitaalinjectie. Met het nieuwe geld wil de onderneming uit Zaandam de groei versnelling via overnames of strategische samenwerkingen.

Dat meldt directeur Geert-Jan Smits bij de bekendmaking van de prestaties over afgelopen jaar. Flinders zet zijn plannen voor Duitsland in de vriezer en richt zich louter op Nederland en België.

“Flinders heeft een schaalbaar businessmodel waarmee extra volume positief uitpakt. Denk aan synergievoordelen op het gebied van inkoop, marketing, ICT en logistiek”, aldus Smits.

Het zoekt samenwerkingsverbanden met of overnames van partijen zoals leveranciers, retailers en projectinrichters.

Die laatste groep zit in zijn vizier vanwege de positieve ervaringen van de woonwinkel op de B2B-markt in 2019. Een kwart van de groei van Flinders staat op het konto van het bedrijfsonderdeel dat zich richt op de projectenmarkt. Die tak helpt organisaties en interieurprofessionals bij totaalinrichtingen.

Flinders zag de omzet in 2019 met dertien procent groeien tot 22 miljoen euro.

In het jaar 2020 migreert Flinders naar een nieuw e-commerceplatform: Magento 2, betrekt het in juni een nieuw magazijn van 14.000 m2 in Amsterdam e zal het zijn portfolio met private labels uitbouwen om de brutomarge en de winstgevendheid te vergroten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond