Deel dit artikel
-

Flinders werkt aan fotozoeken

Online designmeubelwinkel Flinders.nl werkt aan een visuele zoekmachine. Publiek van de zaak moet met een foto uit de fysieke wereld direct in het online assortiment kunnen zoeken naar vergelijkbare producten.

Samen met technologieleverancier Tweakwise uit Zwolle werkt Flinders aan visual search. Het moet voor publiek makkelijk worden om ergens in de fysieke wereld een aansprekend object te zien en dat met een simpele handeling aan Flinders’ zoekmachine te voeden.

Dat tekent e-commerceuitgave Twinkle op uit de mond van directeur Geert-Jan Smits, die vanochtend sprak op What’s going on in Retailing.

Technieken achter beeldherkenning worden steeds toegankelijker door ontwikkelingen bij bedrijven als Google en Amazon op het gebied van machine learning. Hun computers, maar ook die van een platform als Pinterest of shop als Zalando, zijn steeds beter in staat details van objecten te ‘lezen’, interpreteren en gebruiken voor suggesties en andere acties.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ayla van Olphen - HomeDeco

Ben benieuwd hoe dat zal uitpakken. Ondertussen is het al wel live bij onze website HomeDeco.

We houden het in de gaten 🙂

Lees hier meer over onze visueel search: https://www.emerce.nl/wire/snap-shop-instant-interieurshoppen-telefoon

Anne - Cafedeco

Ben ook benieuwd ?
Op Cafedeco hebben wij hiervoor de populaire Find Your Furniture feature ontwikkeld. Zie: https://www.cafedeco.nl/find-your-furniture

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond