Deel dit artikel
-

Flink aantal boetes in Amsterdam uitgedeeld voor illegale vakantieverhuur

In totaal werd door de gemeente Amsterdam in juli voor 387.000 euro aan boetes uitgeschreven voor illegale verhuur en het niet melden van vakantieverhuur. Vaak gaat het om woningen die via Airbnb worden aangeboden.

In Amsterdam mag de eigenaar van een woning zijn of haar huis 30 dagen per jaar verhuren. Daarvoor moet er toestemming zijn van de VvE en mogen gasten geen overlast veroorzaken.

In juni bekrachtigde de rechtbank opnieuw dat de gemeente een boete van 6000 euro mag opleggen, als een eigenaar vakantieverhuur niet meldt.

Drie eigenaren van woningen in de Jordaan en de Nieuwmarktbuurt kregen een zware waarschuwing en een forse last onder dwangsom (tussen de 15.000 en 50.000 euro) opgelegd.

Wat de gemeentelijke handhavers vaak tegenkomen, is dat een te groot deel van de woning wordt verhuurd. Het B&B gedeelte mag namelijk maar maximaal 40 procent van de woning zijn. In een woning in de Jordaan werd dit fors overschreden en kreeg de eigenaar een boete van 20.500 euro.

Volgens de regels mag een woning aan maximaal vier mensen worden verhuurd. Ook hier wordt nog wel eens de hand mee gelicht. Zo werden bij een pand in Overtoomse Veld in een woning acht toeristen aangetroffen en in een woning bij het Muiderpoortstation zes toeristen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond