Deel dit artikel
-

Flink moet weg uit centrum Nijmegen

Flink mag geen boodschappen meer bezorgen vanuit een voormalig winkelpand in Nijmegen. De locatie mag echter wel openblijven, want klanten mogen hier wel zélf hun bestelde producten ophalen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem woensdag beslist.

De flitsbezorging vanuit het winkelpand aan de Hessenberg is in strijd met het bestemmingsplan, zegt de rechter samen met de gemeente. De click&collect dienst is niet verboden volgens het bestemmingsplan.

Maar of Flink met deze uitspraak is geholpen, is zeer de vraag. Het aandeel van click & collect in de omzetcijfers is volgens Flink heel klein. Dat betekent dat 200 fietskoeriers mogelijk naar ander werk moeten omzien. Bezorgen vanuit een industrieterrein wordt lastig.

Flitsbezorging valt ook niet onder een van de andere toegestane bestemmingen. Flink heeft nog een beroep gedaan op het gelijkheidsbeginsel omdat zij stelt dat reguliere supermarkten inmiddels ook aan flitsbezorging doen. Het college heeft daarop te kennen gegeven dat voor zover haar bekend reguliere supermarkten vanuit grotere locaties bezorgen, zodat de situatie niet vergelijkbaar is. Door eiseres zijn ook geen concrete voorbeelden van vergelijkbare situaties genoemd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond