Deel dit artikel
-

Flitsbezorgers in Amsterdam verbannen naar bedrijventerrein

Flitsbezorgers in Amsterdam mogen zich alleen nog vestigen op bedrijventerreinen en niet meer in woongebieden. Bij hoge uitzondering mogen er zogeheten darkstores in gemengde woon-werkgebieden worden gevestigd. De gemeenteraad stemde woensdag in met een bestemmingsplan daarover, meldt onder meer Het Parool.

Circa tien vestigingen in de stad zullen waarschijnlijk op termijn hun deuren moeten sluiten of verhuizen.

Vorig jaar kondigde de gemeente al aan de zogeheten darkstores van de bedrijven uit woongebieden te willen weren.

Bezorger Getir stelt dat dit bestemmingsplan discrimineert. ‘Het behandelt onze sector anders dan vergelijkbare diensten die ook bezorgen.’

Woensdag kondigden Getir en Flink samen een aangescherpte gedragscode aan, ‘om goed om te kunnen gaan met wensen van buurtbewoners en gemeenten zoals een aanspreekpunt per store, meer aandacht voor de openbare ruimte en verdere gedragsregels voor personeel’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef Bouwhuis

Meten met 2 maten, dat is het wat de Gemeente doet. Pizzarestaurantjes hebben ook altijd bezorgers en die zitten midden in de stad. Maar nu mogen deze boodschappendiensten zich plotsklaps niet meer ‘in de stad’ vestigen, terwijl het concept is bedienen ‘in de buurt’. Als het gaat om de dichtgeplakte winkelramen, dan is dat op te lossen, zoals Getir al hier en daar gedaan heeft door de winkels een aantrekkelijker aangezicht te geven. Maar vermoedelijk zijn het klachten uit de buurt over overlast van bezorgers die dit veroorzaakt hebben. Gek dat alle bezorgrestaurants dan met rust worden gelaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond