Deel dit artikel
-

Flitskredietaanbieder Beautiful Day beboet

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in september een bestuurlijke boete van 300.000 euro opgelegd aan Beautiful Day. Het bedrijf bood flitskredieten aan zonder vergunning, zo meldde de toezichthouder donderdag.

Beautiful Day bood via haar websites Easycredit.nl en Betaaldag.nl consumenten de mogelijkheid om snel geld te lenen tegen hoge kosten. Beautiful Day adverteerde dat er geen kosten voor het krediet in rekening werden gebracht. In werkelijkheid moesten consumenten wel degelijk hoge kosten betalen.

Om voor krediet in aanmerking te komen, stelde Beautiful Day een garantstelling verplicht. Alleen als de consument koos voor een betaalde garantstelling van Global Credit and Debt Management Services Limited (GCDMS), een door Beautiful Day aangedragen partij, kon hij snel en gemakkelijk over krediet beschikken.

Sinds 25 mei 2011 is het verboden om flitskredieten aan te bieden zonder vergunning van de AFM. De toezichthouder spreekt van een ‘ernstige overtreding’. ‘Beautiful Day heeft geprofiteerd van een groep kwetsbare consumenten die niet op reguliere wijze, bijvoorbeeld door roodstand op de betaalrekening of door gebruik te maken van een credit card, aan een gunstigere lening kon komen. Hierbij bestond het risico dat deze consumenten steeds dieper in de schulden kwamen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond