Deel dit artikel
-

FNV daagt Deliveroo versneld voor rechter om contracten en nabetalingen

FNV daagt namens twaalf bezorgers Deliveroo voor de rechter. Vorig jaar werd in twee hoger beroepzaken bepaald dat de bezorgers geen ZZP-ers zijn, maar werknemers onder de cao Beroepsgoederenvervoer.

Volgens de vakbond hebben de bezorgers recht op een arbeidsovereenkomst en een nabetaling. De FNV wil haast maken, want Deliveroo heeft intussen besloten Nederland te verlaten.

Vijf van de twaalf bezorgers werken nog voor Deliveroo en eisen een arbeidsovereenkomst en nabetaling. De overige zeven werken niet meer voor de bezorgdienst en eisen alleen een nabetaling.

Volgens FNV zal de nabetaling ongeveer 350.000 euro zijn, exclusief rente.

Vorig jaar dagvaardde FNV Deliveroo ook al om nabetalingen. Dat was namens twaalf bezorgers die in dienst waren van Deliveroo voordat het bedrijf in 2018 besloot alleen nog met zzp-ers te willen werken. De zitting daarvan is morgen.

FNV strijdt al jaren tegen schijnconstructies bij platformbedrijven als Deliveroo, Uber, Helpling en Temper. Door die constructies krijgen de medewerkers geen cao-loon, toeslagen of vakantiegeld en wordt hun loon niet doorbetaald tijdens wachttijd, ziekte en vrije dagen. Bovendien betalen de platformbedrijven geen sociale premies, verzekeringen en pensioenpremies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond