Deel dit artikel
-

FNV: Flixbus doekt tegen de afspraken in Eurolines Nederland op

Het Europese langeafstand OV-bedrijf Flixbus sluit tegen de afspraken in de deuren van de onlangs overgenomen concurrent Eurolines. Het gaat om de kantoren Amsterdam Duivendrecht, Rotterdam en Den Haag. De medewerkers van Eurolines Nederland voelen zich gebruikt, meldt FNV.

Flixbus is anders dan traditionele busvervoerders een softwarebedrijf dat buseigenaren helpt hun vloot in te zetten op routes. Daarbij verzorgt het de marketing en boekingen. Eigen vervoer heeft het bedrijf niet.

In mei 2019 werd bekend dat het Franse openbaar streekvervoersbedrijf Transdev haar internationale dochteronderneming Eurolines zou gaan verkopen. Vanwege tegenvallende resultaten, maar ook vanuit strategische overwegingen. Flixbus zou dezelfde werkzaamheden gaan uitvoeren, onder de naam Eurolines.

Flixbus heeft Eurolines volgens FNV toch vooral aangekocht om de concurrentie uit te schakelen. ‘Het bedrijf wil over de ruggen van werknemers en chauffeurs de Europese markt gaan domineren. Dat kan niet zonder verantwoordelijkheid te nemen voor de mensen die het werk uitvoeren’, reageert FNV-vakbondsbestuurder Marijn van der Gaag.

Kort na de aankondiging van de sluiting van Eurolines heeft Flixbus een minimale ontslagvergoeding aangeboden. Ook wil het niet verder onderhandelen over een sociaal plan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond